google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Σκληρές όψεις Αφροδίτης-Κρόνου: Η αγάπη σε καταστολή. Πώς θα ξεκλειδώσετε το συναισθηματικό σας κλουβί; - ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ

Video of the Day

Our Team

Know us

Σκληρές όψεις Αφροδίτης-Κρόνου: Η αγάπη σε καταστολή. Πώς θα ξεκλειδώσετε το συναισθηματικό σας κλουβί;

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Σκληρές όψεις Κρόνου-Αφροδίτης: σύνοδος, τετράγωνο, αντίθεση
Κατάπνιξη των συναισθημάτων
Όταν ο Κρόνος κάνει σύνοδο, τετράγωνο ή αντίθεση με την Αφροδίτη, οι σχέσεις είναι κάπως απογοητευτικές. Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό; Και πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τα πράγματα;
Η ένταση μεταξύ Κρόνου και Αφροδίτης, που συνεπάγονται οι σκληρές μεταξύ τους όψεις, φανερώνει ένα «σφίξιμο» στο χειρισμό των συναισθηματικών θεμάτων. Αν έχετε αυτή την όψη στο γενέθλιο χάρτη σας, μάλλον δυσκολεύεστε να μοιραστείτε τα συναισθήματα και την αγάπη σας με τους άλλους.
Αυτό οφείλεται συνήθως σε καθυστέρηση ή διακοπή της διαδικασίας συναισθηματικής ωρίμανσης. Ίσως η σχέση των γονιών σας ήταν εξαιρετικά τεταμένη και δεν σας άφησε κανένα περιθώριο (ως παιδί), ή ίσως φορτωθήκατε μεγάλη ευθύνη ενώ ήσασταν ακόμα σε νεαρή ηλικία, και κανείς δεν φαινόταν διαθέσιμος να καλύψει τις συναισθηματικές σας ανάγκες.
.
Παραδείγματα σκληρών όψεων Κρόνου-Αφροδίτης
Μια γυναίκα είχε γενέθλιο Κρόνο ανάδρομο σε αντίθεση με Αφροδίτη στον 12ο. Ο ανάδρομος Κρόνος συχνά υποδηλώνει έναν πατέρα απόντα: οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν 4 ετών, και την επιμέλεια της μικρής ανέλαβε η μητέρα. Το κοριτσάκι άρχισε να εργάζεται επαγγελματικά ως ηθοποιός όταν ήταν 12, και από τα 13 της έγινε ο κύριος προστάτης της οικογένειας, συντηρώντας την οικονομικά. Εδώ βλέπουμε μια ακραία εκδήλωση Κρόνου (εργασία/ευθύνη) που εκφράζεται μέσω της Αφροδίτης (καλλιτεχνικό ταλέντο). Δεν πέρασε φυσιολογικά εφηβικά χρόνια, και χρειάστηκε να ωριμάσει πάρα πολύ νωρίς. Αυτό επηρέασε τη συναισθηματική της ανάπτυξη, που στράφηκε πρόωρα προς την κατεύθυνση της ωριμότητας και της σοβαρότητας. Όταν ενηλικιώνεται κανείς τόσο γρήγορα, αναλαμβάνοντας επαγγελματικές ευθύνες, αναπόφευκτα αφήνει κάποια άλλα μέρη του εαυτού του υποανάπτυκτα.
Ένας άνδρας με Κρόνο σύνοδο Αφροδίτη, έχασε σε νεαρή ηλικία τον πατέρα του, και χρειάστηκε να τον υποκαταστήσει προκειμένου να φροντίσει τα μικρότερα αδέρφια του. Ποιος ικανοποίησε τις δικές του συναισθηματικές ανάγκες; Κανείς. Έτσι, έμαθε να καταστέλλει τα συναισθήματά του, κι αυτό λειτούργησε σαν ένας μηχανισμός αντιμετώπισης αυτής της έλλειψης. Η συναισθηματική καταστολή δημιούργησε αργότερα δυσκολία στις σχέσεις του καθώς εμφανιζόταν ψυχρός ή αδιάφορος, κι έπρεπε να προσπαθήσει σκληρά για να δώσει προσοχή στα συναισθήματά του, να τα αναγνωρίσει και να τα κατανοήσει, βελτιώνοντας τελικά την κατάσταση.

Συνοπτικά, στην περίπτωση των δύσκολων όψεων Κρόνου-Αφροδίτης, έχουμε τις αναπόφευκτες συνθήκες της ζωής (Κρόνος) να παρεισφρέουν στην προσωπική ανάπτυξη, επιβάλλοντας την ωριμότητα και την υπευθυνότητα (Κρόνος) πάνω στη συναισθηματική δομή (Αφροδίτη). Η όψη Κρόνου-Αφροδίτης δεν σημαίνει ότι ένα άτομο είναι παγερό ή αδιάφορο. Μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί απλά να είναι ένας προστατευτικός μηχανισμός που αναπτύχθηκε νωρίς, από πρακτική ανάγκη.
.

Πώς θα βγείτε από το συναισθηματικό σας κλουβί
Είναι γεγονός, πως δεν μπορεί κάποιος να δώσει στους άλλους ό,τι δεν έχει, και στην περίπτωση αυτή, ό,τι δεν έχει λάβει. Αν δεν έχετε εισπράξει συναισθηματική φροντίδα ως παιδί, μπορεί να συνεχίσετε και ως ενήλικας να ζείτε τη ζωή σας μέσα στη συναισθηματική αυταπάρνηση, θεωρώντας υποσυνείδητα ότι δεν σας αξίζει τίποτα καλύτερο. Αν απελευθερωθείτε από το αμυντικό μοντέλο, που ουσιαστικά διαιωνίζει την έλλειψη συναισθηματικής κάλυψης, τότε θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να είστε ώριμοι και ταυτόχρονα σε πλήρη επαφή με τα συναισθήματά σας. Αυτή η διαπίστωση δεν αποκλείεται να αλλάξει ριζικά τη συναισθηματική σας ζωή, κάνοντάς τη πιο ικανοποιητική και ενδιαφέρουσα.
Τρόποι επίλυσης του προβλήματος:
Μάθετε να καλύπτετε τις συναισθηματικές σας ανάγκες. Δώστε προσοχή, καλλιεργήστε και κατανοήστε τα συναισθήματά σας. Μετά, προσπαθήστε να κάνετε το ίδιο και με τα συναισθήματα των άλλων.
Παρατηρήστε, πώς λειτουργεί το μυαλό σας για να καταπιέσει συναισθήματα. Ένας καλός δείκτης είναι η κριτική που ασκείτε στα συναισθήματα των άλλων: αν αισθάνεστε πως κάποιος είναι εντελώς «παιδί», ανώριμος ή ανόητος με το να είναι συναισθηματικός, ελέγξτε μήπως αυτά είναι τα ίδια συναισθήματα που επικρίνετε στον εαυτό σας. Στην οικογένειά σας, τα παιδιάστικα συναισθήματα μπορεί να είχαν επικριθεί, μπορεί να είχαν θεωρηθεί ακατάλληλα ή ανάξια προσοχής. Το πρόβλημα είναι, πως τα παιδιάστικα συναισθήματα είναι επίσης η πηγή της χαράς σας. Μαθαίνοντας να αποδέχεστε όλα τα συναισθήματα μέσα σας, θα βοηθηθείτε να χαλαρώσετε το σφιχτό κράτημα που έχετε επιβάλλει στον συναισθηματικό σας κόσμο.
 

-

Powered By BloggerTips.gr

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλή Αναρτήσεις